Понад 10 тисяч за місяць: українці частіше намагались пронести заборонені предмети до органів судової влади

13:05, 5 марта 2021
У ССО зазначили, що не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки.
Понад 10 тисяч за місяць: українці частіше намагались пронести заборонені предмети до органів судової влади
Джерело фото: Служба судової охорони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба судової охорони повідомила, що українці продовжують нехтувати встановленими правилами й намагаються пройти до органів Феміди з предметами, категорично забороненими до пронесення. Про це йдеться у пресслужбі ССО.

«Так, у лютому цього року відвідувачі органів та установ судової влади намагалися пронести до них 10 850 заборонених предметів, що на дві тисячі предметів більше, ніж у січні цього року.

Як повідомили у відділі моніторингу обстановки та оцінки ризиків центрального органу управління Служби судової охорони, лідерами цього антирейтингу протягом останніх пів року лишаються ті самі області України. У лютому найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Дніпропетровської – 2 715 од. (у січні – 1 941 од.), Харківської областей – 2 138 од. (у січні – 2 243 од.), міста Києва й Київської області – 1 499 од. (у січні – 894 од.), Одеської 656 од. (у січні – 471 од.) та Запорізької областей – 641 од. (458 од. – у січні).

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти в лютому до судових установ, становлять: ножі – 4 021 од., набої – 2 759 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 2 316 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 599 од. Також у лютому судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 80 од. електрошокових пристроїв, 23 од. пневматичної і газової зброї, 10 од. вогнепальної зброї та 41 од. травматичної зброї. Були й намагання пронести піротехнічні вироби (фаєри), металеві та дерев’яні палиці й бити, ножиці та викрутки тощо.  

Найбільш законослухняними областями України в цьому рейтингу є Івано-Франківська, Хмельницька, Чернівецька, Херсонська та Волинська. Так, на Прикарпатті було зафіксовано лише одну спробу пронесення до органів та установ судової влади заборонених предметів, на Поділлі – 9, Буковині – 44, Херсонщині – 45, а на Волині – 48 спроб.

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Харківщині ще одна установа системи правосуддя перейшла під охорону ССО.

Також ми писали, що Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області перейшов під охорону ССО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси