Суддя повідомив про факт виявлення підробленого виконавчого листа

16:15, 5 марта 2021
Про вказані обставини суддя повідомив Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора.
Суддя повідомив про факт виявлення підробленого виконавчого листа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Рубіжанського міського суду Луганської області Євгеній Романовський повідомив ВРП про факти, які можуть свідчити про підробку виконавчого листа невідомою особою з метою заволодіння коштами особи. На його переконання, це дискредитує його репутацію як судді та правосуддя в цілому. Про вказані обставини суддя Романовський Є.О. повідомив Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора. Про це йдеться на сайті ВРП.

"Зазначено, що до суду надійшов адвокатський запит про підтвердження чи спростування інформації щодо видачі Рубіжанським міським судом Луганської області виконавчого листа у справі про стягнення аліментів, на підставі якого Сєвєродонецьким міським відділом державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції було відкрите виконавче провадження. До вказаного запиту додано виконавчий лист, у якому є підписи судді та секретаря судового засідання.

Суддя Романовський Є.О. зазначає, що на виконавчому листі відсутній штрих-код, підписи не є ідентичними з його підписом та підписом секретаря судового засідання, відтиск гербової печатки суду, ймовірно підроблений, оскільки нечіткий, а справа взагалі не перебувала у провадженні зазначеного складу суду.

Крім того, у провадженні Рубіжанського міського суду Луганської області у 2020 році взагалі не перебувало матеріалів цивільної справи за вказаним позовом про стягнення аліментів, а за номером справи, вказаному у виконавчому листі, зареєстрована інша справа, яка розглядалася іншим складом суду.

На думку судді, це може свідчити про підробку виконавчого листа невідомою особою з метою заволодіння коштами, а отже дискредитує як правосуддя в цілому, так і його репутацію як судді, та може зашкодити авторитету правосуддя.

Виконавчий лист є письмовим документом встановленої форми і змісту, який зобов’язує точно і своєчасно виконати рішення суду. Внаслідок його підробки можуть бути порушені основні засади судочинства та завдання суду, встановлені Конституцією України та Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

Крім того, повідомлені обставини можуть дискредитувати репутацію судді Романовського Є.О. та підірвати довіру до Рубіжанського міського суду Луганської області, а тому у цьому випадку наявні підстави для вжиття заходів із метою забезпечення авторитету правосуддя, визначених статтею 73 закону України «Про Вищу раду правосуддя».

З огляду на обставини, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, а також враховуючи, що перевірку повідомлених обставин здійснюють правоохоронні органи, ВРП вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України за фактами, викладеними у повідомленні судді Рубіжанського міського суду Луганської області Євгенія Романовського", — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що позивач розбив у суді вікна, оскільки не домігся відводу судді. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки