ВРП відрядила двох суддів до судів з Полтави та Чернігова

13:55, 6 июля 2021
Рішення прийняли під час засідання ВРП.
ВРП відрядила двох суддів до судів з Полтави та Чернігова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя вирішила відрядити для здійснення правосуддя суддів до Октябрського районного суду міста Полтави та Новозаводського районного суду міста Чернігова шляхом тимчасового переведення. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

В Октябрському районному суді міста Полтави  передбачено 17 штатних посад суддів, дві з яких є вакантними. До провадження цього суду у 2020 році надійшло 26786 справ та матеріалів. Середньомісячне надходження справ та матеріалів одному повноважному судді – 160. За інформацією Державної судової адміністрації України, середньомісячне надходження справ та матеріалів одному повноважному судді по Україні у 2020 році – 78, що свідчить про надмірний рівень судового навантаження одного судді Октябрського районного суду міста Полтави.

У Новозаводському районному суді міста Чернігова із 12 штатних посад суддів, шість є вакантними.

За інформацією ДСА України, у 2020 році нормативний час, необхідний для розгляду справ, що надійшли до загальних місцевих судів, становив у середньому по Україні 328 днів для кожного повноважного судді з урахуванням рекомендованих Вищою радою правосуддя показників середньої тривалості розгляду справ.

При цьому у Новозаводському районному суді міста Чернігова необхідний нормативний час для розгляду справ перевищує середній показник по Україні та становить 623 дні для одного повноважного судді, що також свідчить про надмірне навантаження.

Відрядження двох суддів строком на один рік дасть змогу врегулювати навантаження та забезпечити належні умови для доступу до правосуддя у вказаних судах.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя 6 липня 2021 року вирішила відрядити двох суддів для здійснення правосуддя строком на один рік з 21 липня 2021 року, а саме:

  • суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області Сініцина Едуарда Миколайовича – до Октябрського районного суду міста Полтави;
  • суддю Корюківського районного суду Чернігівської області Карапуту Олену Олександрівну – до Новозаводського районного суду міста Чернігова.

Іншим суддям, які виявили бажання бути відрядженими до вказаних судів, відмовлено у відрядженні шляхом переведення, зокрема у зв’язку з тим, що це призведе до надмірного рівня судового навантаження та недостатнього кадрового наповнення судів, в яких вказані судді наразі працюють.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відреагувала на повідомлення судді Харківського райсуду про втручання у діяльність.

Крім того, ми писали про те, що ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю з Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді