Верховний Суд звернувся до Офісу Президента щодо останніх висловлювань

15:44, 1 декабря 2021
«Вплив на суддю в будь-який спосіб забороняється», — зазначили у ВС.
Верховний Суд звернувся до Офісу Президента щодо останніх висловлювань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд наголосив, що незалежність суддів і суду гарантується Конституцією та законами України. Відповідна заява з’явилась у пресслужбі ВС.

«Вплив на суддю в будь-який спосіб забороняється. Публічні висловлювання з боку посадових осіб органів державної влади щодо можливих дій Верховного Суду у справах, у яких такі державні органи є сторонами, можуть вважатися спробами впливу на суд у непроцесуальний спосіб і стати підставою для притягнення таких посадових осіб до відповідальності.

Усі права та обов’язки сторін в адміністративних справах врегульовані Кодексом адміністративного судочинства України. Верховний Суд наполегливо рекомендує дотримуватися Конституції і законів України та сподівається, що посадові особи Офісу Президента України, які дозволяють собі непроцесуальні висловлювання щодо можливих дій і рішень Верховного Суду, усвідомлюють наслідки порушення положень Основного Закону та процесуального законодавства», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 30 листопада прессекретар Президента Сергій Никифоров заявив, що глава держави засмучений відмовою у приведенні до присяги Оксани Грищук і Олександра Петришина, яких він 26 листопада призначив суддями Конституційного Суду.

Додамо, Зеленський зробив важливу заяву щодо судової реформи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області