ОАСК опублікував заяву щодо розповсюдження недостовірної інформації та погроз на адресу суддів

17:45, 15 декабря 2021
Заява стосується тиску на суд у зв’язку із розглядом позову до Конкурсної комісії з проведення конкурсу на заняття посад прокурорів САП.
ОАСК опублікував заяву щодо розповсюдження недостовірної інформації та погроз на адресу суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва опублікував офіційну заяву щодо розповсюдження недостовірної інформації та погроз на адресу суддів ОАСК. Про це йдеться на сайті установи Феміди.

«15 грудня 2021 року в соціальних мережах окремі іноземні агенти, які називають  себе «представниками громадянського суспільства», вкотре опублікували наклепи, образи і погрози на адресу суддів Окружного адміністративного суду міста Києва з метою вчинення тиску на суд у зв’язку із розглядом позову до Конкурсної комісії з проведення відкритого конкурсу на заняття посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Автори таких повідомлень стверджують, що окремі фізичні особи пропонують неправомірну вигоду за задоволення позову у цій справі. Вважаємо, що публічні звинувачення з боку іноземних агентів в отриманні неправомірної вигоди головою суду, у позапроцесуальній співпраці з Офісом Президента України головуючого судді в цій справі є наклепом, поширюються з метою тиску й містять ознаки втручання в судову діяльність, що попередньо кваліфікується за статтею 376 КК України.

Враховуючи наведене, судді звертатимуться до правоохоронних органів,  Вищої ради правосуддя та до судових органів в порядку, передбаченому українським законом. Переконані, що жоден злочин не повинен залишатися без покарання, і що цей принцип стосується також і іноземної агентури.

Окрім цього, суд ініціюватиме перевірку використання коштів, виділених урядом США у межах міжнародної технічної допомоги окремим лоббістським структурам, які зухвало і брехливо називають себе «представниками громадянського суспільства», а також перевірку дотримання кінцевими бенефіціарами таких одіозних структур законодавства про лобістську діяльність у США.

Наголошуємо, що попри тиск та погрози суд і надалі здійснюватиме діяльність виключно у порядку, передбаченому українським законодавством», — йдеться у тексті заяви.

Раніше Судово-юридична газета» писала, що в ОАСК оскаржують перелік осіб, які не підлягають самоізоляції після перетину державного кордону на в’їзд в Україну.

Також в ОАСК оскаржують відсторонення Голови правління та Голови Наглядової Ради «Промінвестбанку».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України