Суд призначив екскерівнику прокуратури Київської області 5 років позбавлення волі

12:46, 14 января 2022
Експрокурора у 2016 році викрито на підбурюванні до надання 130 тисяч грн неправомірної вигоди службовій особі, що займає відповідальне становище, та шахрайстві.
Суд призначив екскерівнику прокуратури Київської області 5 років позбавлення волі
Джерело фото: nzl.theukrainians.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляє спеціалізована антикорупційна прокуратура, 14 січня 2022 року у Вищому антикорупційному суді оголошено обвинувальний вирок колишньому начальнику відділу прокуратури Київської області, якого у 2016 році викрито на підбурюванні до надання 130 тис. гривень неправомірної вигоди службовій особі, що займає відповідальне становище, та шахрайстві.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році вказана особа, перебуваючи на посаді начальника відділу прокуратури Київської області, підбурила громадянина до надання 130 тис. гривень неправомірної вигоди прокурорам органів прокуратури Рівненської області. При цьому прокурор не мав наміру передавати їм гроші та заволодів частиною коштів, а саме 50 тис. гривень, які були передані йому у квітні та вересні 2016 року.

У березні 2018 року за дисциплінарною скаргою заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів вказаного прокурора звільнено з посади в органах прокуратури.

Суд зважив на докази, зібрані в ході досудового розслідування детективами НАБУ та прокурорами САП, та визнав колишнього прокурора винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 190 КК України.

За вироком суду колишньому службовцю призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна. Крім того, особу позбавлено класного чину юриста 1 класу.

Також, колегія суддів ВАКС частково задовольнила цивільний позов прокурора та зобов’язала засудженого сплатити 30 тис. гривень.

Разом з тим, колишньому службовцю прокуратури змінено запобіжний захід – а саме суму застави до 1 млн 240 тис. гривень, та покладено ряд процесуальних обов’язків, зокрема прибувати до суду за кожною вимогою, не відлучатися з м. Києва без дозволу суду, повідомляти суд про зміну свого місце проживання, здати на зберігання до Державної міграційної служби України паспорти для виїзду за кордон.

Обов’язки покладено до набрання вироку законної сили.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді апеляційної інстанції.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Ірина Венедіктова розповіла про «самоочищення прокуратури від «паршивих овець».

Крім того, ми розповідали, що нардепу, обвинуваченому в отриманні неправомірної вигоди, змінили запобіжний захід.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки