ВАКС визнав винним ексзаступника прокурора Кіровоградщини

11:39, 21 января 2022
Колегія суддів ухвалила вирок, яким визнала винуватим колишнього заступника прокурора Кіровоградської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК.
ВАКС визнав винним ексзаступника прокурора Кіровоградщини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 січня колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок, яким визнала винуватим колишнього заступника прокурора Кіровоградської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, та призначила йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому на праві власності майна та позбавленням права обіймати посади, передбачені ст. 15 Закону України «Про прокуратуру» строком на 3 роки. Деталі інформує пресслужба ВАКС.

Суд визнав доведеним пред’явлене обвинувачення, відповідно до якого ексзаступник прокурора Кіровоградської області надав своєму колезі – військовому прокурору Кіровоградського гарнізону Південного регіону України неправомірну вигоду у розмірі 1 000 доларів США за неоскарження в апеляційному порядку рішення Господарського суду Кіровоградської області, ухваленого на користь фізичної особи-підприємця.

Також вироком суду застосовано спеціальну конфіскацію щодо 1000 доларів США, які були предметом неправомірної вигоди.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.

Текст вироку буде доступний у Єдиному державному реєстрі за номером справи 405/2913/17-к.

Також «Судово-юридична газета» писала, що експосадовцю ДСА обрали запобіжний захід у вигляді застави: ВАКС повідомив деталі.

Нагадаємо, апеляція ВАКС залишила без змін вирок судді Броварського міськрайонного суду.

Також Апеляційна палата ВАКС повідомила, скільки загалом розглянула матеріалів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва