Шевченківський районний суд міста Києва виніс вирок українцю за вчинення державної зради

19:30, 8 июня 2022
На вирок суду можуть бути подані учасниками судового провадження апеляційні скарги до Київського апеляційного суду протягом 30 днів.
Шевченківський районний суд міста Києва виніс вирок українцю за вчинення державної зради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

7 червня 2022 року Шевченківським районним судом міста Києва було засуджено громадянина України Б. за вчинення державної зради. Про це повідомляє пресслужба суду.

Так, згідно вироку суду, Б., будучи громадянином України, знаходячись на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим у березні 2020 року уклав контракт про проходження військової служби у збройних силах Російської Федерації та був зарахований до військової частини збройних сил РФ, яка дислокується на тимчасово окупованій території АРК. У подальшому громадянин України Б. проходив військову службу за контрактом у збройних силах Російської Федерації.

«24 лютого 2022 року громадянин України Б. на підставі наказів військового командування збройних сил Російської Федерації у межах загального плану захоплення території України у складі колони військової техніки збройних сил Російської Федерації, з нанесеними на неї символами ідентифікації у вигляді латинської літери "Z", перетнув адміністративний кордон України з тимчасово окупованими територіями АРК. Продовжуючи свої злочинні дії, громадянин України Б. у складі батальйонно-тактичної групи військової частини Російської Федерації у період з 24 лютого по 1 березня 2022 року ніс вартову службу, виконував накази з організації оборони підрозділу військ РФ, а також 1 березня 2022 року у складі батальйонно-тактичної групи військової частини збройних сил Російської Федерації вступив у бій з підрозділами Збройних Сил України.

1 березня 2022 року злочинна діяльність громадянина Б. була припинена військовослужбовцями Збройних Сил України.

Громадянин України Б. визнаний судом винуватим у вчиненні державної зради – діяння, умисно скоєне громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України у формі переходу на бік ворога у період збройного конфлікту. Судом громадянина Б. засуджено до покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є у власності засудженого», - сказано у повідомленні.

У суді звертають увагу, що на вирок суду можуть бути подані учасниками судового провадження апеляційні скарги до Київського апеляційного суду протягом 30 днів.

Також «Судово-юридична газета» писала, що судитимуть інформатора росіян на Одещині.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області