Солом’янський райсуд Києва тимчасово припинив відправку поштової кореспонденції

19:12, 12 июля 2022
У суді наразі дефіцит поштових марок.
Солом’янський райсуд Києва тимчасово припинив відправку поштової кореспонденції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Солом’янський районний суд м. Києва повідомив, що у зв’язку з дефіцитом поштових марок, пов’язаним із скрутним фінансовим забезпеченням, судом тимчасово припинено відправку поштової кореспонденції. Про це йдеться на офіційному сайті суду.

 «З метою своєчасного повідомлення про день та час судових засідань рекомендуємо:

при зверненні до суду зазначати інформацію про всі альтернативні засоби зв’язку - офіційні адреси, адреси електронної пошти, номери телефонів, тощо та надавати згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказавши свій номер мобільного телефону;

отримувати процесуальні документи електронною поштою;

отримувати процесуальні документи електронною поштою через підсистему «Електронний суд», для чого необхідно: зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі Судової влади України за посиланням та подати заяву про внесення даних РНОКПП до додаткових відомостей про учасника справи, в якій буде зазначений РНОКПП.

При цьому, вкотре звертаємо увагу, що ситуація з недостатнім фінансуванням та неналежним забезпеченням суду поштовими марками існує з 2020 року та буде тривати, а тому після забезпечення суду поштовими марками кореспонденція буде направлятись судом в порядку черговості та із тривалими затримками.

Враховуючи дані обставини, просимо громадян, особливо позивачів у справах, цікавитись станом розгляду справ, особисто отримувати в суді копії процесуальних документів, судових повісток та, за згодою і наявністю можливості сприяти в направленні судової кореспонденції в справах іншим учасникам процесу з метою оперативного розгляду судових справ», — сказано у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Миколаївський окружний адмінсуд тимчасово припинив відправку кореспонденції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду