КСУ настаивает на прекращении членства КС России во Всемирной конференции конституционного правосудия

16:27, 3 октября 2022
В КСУ напомнили, что КС России поддерживает преступную власть Путина.
КСУ настаивает на прекращении членства КС России во Всемирной конференции конституционного правосудия
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В понедельник, 3 октября, исполняющий обязанности председателя Конституционного Суда Украины Сергей Головатый направил членам Всемирной конференции конституционного правосудия (ВККП) и участникам 5-го Конгресса ВККП обращение с призывом прекратить членство КС России в этой всемирной организации. Об этом сообщает официальный сайт КСУ.

Как известно, КС России в очередной раз грубо нарушил принципы, на которых основано ВККП, вновь одобрив попытку аннексии украинских территорий.

Приводим полный текст отправленного письма:

 «Членам Всесвітньої конференції  конституційного правосуддя

Учасникам 5-го Конгресу Всесвітньої конференції  конституційного правосуддя

м. Київ, 3 жовтня 2022 року

Саме напередодні 5-го Конгресу Всесвітньої конференції конституційного правосуддя, темою якого є «Конституційне правосуддя та мир», один із членів Усесвітньої конференції конституційного правосуддя (WCCJ) знову вдався до дій, які цілком несумісні з цілями WCCJ.

2 жовтня 2022 року Конституційний Суд Російської Федерації, у той самий спосіб, що й у випадку незаконної анексії українського Криму Росією 2014 року, офіційно визнав законною проголошену Путіним анексію деяких інших частин території України, зокрема Херсонської та Запорізької областей.

Своєю дією Конституційний Суд Російської Федерації продовжує сприяти жорстокій війні Росії проти України, призводячи до численних смертей, звірств, виправдовує військову агресію, геноцид української нації та інші злочини за міжнародним правом, допомагаючи Путіну стерти українську національну ідентичність і воювати до останнього українця.

Конституційний Суд Російської Федерації не можна надалі сприймати як орган правосуддя, що є вірним додержанню демократії, людських прав і правовладдя як на національному, так і міжнародному рівнях. Ця російська інституція перетворилася на слугу імперіалістичного режиму Путіна, що має всі ознаки класичного поняття тиранії та сучасної концепції фашизму.

Від імені Конституційного Суду України та особисто звертаюся до всіх вас із проханням ужити всіх можливих заходів, щоб членство Конституційного Суду Російської Федерації, який своїми діями офіційно підтримує злочинну владу Путіна та ухвалює рішення, що суперечать загальновизнаним принципам міжнародного права, у Всесвітній конференції конституційного правосуддя було припинено.

В. о. Голови Конституційного Суду України       Сергій ГОЛОВАТИЙ».

Ранее мы сообщали, что КСУ не будет участвовать в работе 5-го Конгресса Всемирной конференции конституционного правосудия.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки