Верховний Суд захистив право територіальної громади столиці на сквер

17:02, 21 декабря 2019
Між ТОВ та Київрадою було укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,1942 га.
Верховний Суд захистив право територіальної громади столиці на сквер
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

6 квітня 2004 року на підставі рішення Київради від 26 червня 2003 року між ТОВ та Київською міською радою було укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,1942 га для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельного комплексу. Про це повідомляється на сайті ВС.

20 вересня 2018 року Київрада прийняла рішення про розірвання в односторонньому порядку договору оренди зазначеної земельної ділянки у зв’язку з невиконанням ТОВ умов договору. У зв’язку з цим ТОВ звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Київради про визнання протиправним і скасування вказаного рішення Київради. 28 травня 2019 року Господарський суд міста Києва задовольнив позов ТОВ.

Не погодившись із таким рішенням, Київрада звернулася з апеляційною скаргою до Північного апеляційного господарського суду з проханням скасувати рішення Господарського суду міста Києва та відмовити в задоволенні позовних вимог ТОВ. Проте апеляційна скарга Київради була залишена без задоволення.

Після цього Київрада звернулася до КГС ВС із касаційною скаргою на постанову Північного апеляційного господарського суду від 25 вересня 2019 року та рішення Господарського суду міста Києва від 28 травня 2019 року.

18 грудня 2019 року КГС ВС у справі №910/3111/19 постановив касаційну скаргу Київради задовольнити частково, постанову Північного апеляційного господарського суду та рішення Господарського суду міста Києва скасувати, а зазначену справу передати до суду першої інстанції.

Протягом усього часу мешканці прилеглих будинків виступали проти забудови зазначеної земельної ділянки та висадили на ній багаторічні зелені насадження. 31 січня 2019 року, з метою збереження в Києві таких зелених насаджень від житлової і комерційної забудови та враховуючи численні звернення громадян, Київрада надала зазначеній земельній ділянці статус скверу.

Детальніше про справу №910/3111/19 можна дізнатися за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про постанову КГС ВС щодо оскарження судових рішень стосовно спростування майнових дій боржника.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області