Суд захистив право вчительки на отримання інформації щодо результатів її атестації

19:15, 4 февраля 2020
Вчительці відмовили у наданні копій протоколів щодо проходження нею атестації із посиланням на те, що ці протоколи — внутрішньошкільна документація , яка не видається для потреб учителя.
Суд захистив право вчительки на отримання інформації щодо результатів її атестації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Закарпатський окружний адміністративний суд визнав протиправною відмову Негрівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів у видачі копій протоколів засідання атестаційної комісії та зобов'язав навчальний заклад надати у відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації» позивачці копії зазначених документів з питань її атестації у 2017-2018 навчальному році з метою присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» та педагогічного звання «старший учитель» із знеособленням персональних даних інших осіб, як це передбачає Закон України «Про захист персональних даних». Про це повідомляє прес-служба суду.

Приводом для звернення до суду за захистом своїх прав учительки згаданої школи стала відмова у наданні їй копій протоколів щодо проходження нею атестації у зв’язку з категоричною забороною їх видачі інших вчителів та з посиланням на те, що ці протоколи — внутрішньошкільна документація, яка не видається для потреб учителя.

Суд зауважив, що законом не охоплюється визначення «внутрішньошкільна документація», а доказів того, що інформація, яка запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», суду не надано.

Також суд зазначив, що згода інших вчителів, відомості яких містилися у запитуваних позивачем протоколах, не повинна була надаватися, оскільки законом визначено механізм захисту персональних даних, що є обов'язком розпорядника інформації.

З огляду на зазначене суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Із повним текстом зазначеного рішення можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, які надбавки додадуть українським вчителям за новим законом.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва