ВС розглянув справу щодо земельної ділянки біля музею в Пирогові

20:10, 16 февраля 2022
Постанову Північного апеляційного господарського суду від 20 лютого 2021 року залишено без змін.
ВС розглянув справу щодо земельної ділянки біля музею в Пирогові
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 16 лютого, Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду розглянув касаційну скаргу сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю на постанову Північного апеляційного господарського суду від 20 жовтня 2021 року та рішення Господарського суду міста Києва від 17 лютого 2021 року щодо скасування рішення про державну реєстрацію речових прав та державної реєстрації права оренди площею 18,8525 га по вул. Академіка Заболотного у місті Києві. Ділянка розташована біля Національного музею народної архітектури та побуту України. Про це повідомляє пресслужба ВС.

Перший заступник прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради звернувся до Господарського суду міста Києва з позовними вимогами до СГТОВ та Державного реєстратора філії комунального підприємства Мирнопільської сільської ради «Результат» у місті Києві Шейка-Сейкіна Олексія Анатолійовича щодо скасування рішення про державну реєстрацію речових прав і державної реєстрації права.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 17 лютого 2021 року позов було задоволено повністю. Не погодившись з ухваленим рішенням, СГТОВ звернувся до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просив рішення Господарського суду міста Києва від 17 лютого 2021 року у справі № 910/6837/20 скасувати та прийняти нове рішення, яким відмовити в задоволенні позовної заяви. Однак суд апеляційної інстанції залишив цю скаргу без задоволення, а рішення Господарського суду міста Києва від 17 лютого 2021 року у справі № 910/6837/20 – без змін.

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням, СГТОВ оскаржив його у Верховному Суді. За результатами розгляду касаційної скарги колегія суддів КГС ВС касаційну скаргу СГТОВ залишила без задоволення, а постанову Північного апеляційного господарського суду від 20 лютого 2021 року – без змін.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва