Ліквідація Захарченка: навіщо та хто прибрав ватажка «ДНР»

13:02, 17 октября 2018
На думку командувача Об’єднаних сил, Кремль знищує тих, хто може свідчити проти нього у Гаазі.
Ліквідація Захарченка: навіщо та хто прибрав ватажка «ДНР»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Російські спецслужби прибирають власних найманців у так званих «Л/ДНР», аби ті не могли свідчити проти Кремля у суді Гааги. Таку думку висловив командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв, пише прес-служба ООС.

Знищення Росією, як сказав Наєв, «одіозних злочинців», таких як «Моторола», «Гіві» та Захарченко, вже є традиційною справою.

«Вони мали розуміти, на що йшли, коли ставали на шлях зради чи наймитства, вдалися до терору. З одного боку, це звичайне поїдання павуками в банці одне одного, з другого — прибирання свідків, які дуже багато знають про злочини Кремля й про те, як саме «шахтарі» та «трактористи» воюють проти українського війська», — сказав Наєв.

Він також підкреслив, що Україну мало б ощасливити те, що зрадників та вбивць ліквідують, проте, як завжди, є «але»: РФ просто знищує тих, хто міг стати свідком проти неї у міжнародному трибуналі в Гаазі.

Наєв наголосив: «Якими не були б обіцянки ворога, вірити агресору не можна». Україна має завжди бути насторожі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на відеозаписі вбивства ватажка «ДНР» видно, що люди, які знаходилися в декількох метрах від епіцентру вибуху, нічим не ризикували. Ліквідацію Захарченка було б неможливо здійснити без допомоги людей з найближчого оточення бойовика. Таку думку висловив колишній військовослужбовець ЗСУ з позивним «Бере», який професійно займався мінно-підривною справою в зоні збройного конфлікту.

Крім того, ми писали, що відео з моментом вибуху в кафе «Сепар», під час якого загинув «глава ДНР» Захарченко, показали на російському телеканалі. На відео можна відстежити хронологію події. Так, спершу до кафе під'їхав кортеж Захарченка, з автомобіля вийшла його охорона, яка оглянула периметр, а потім і він сам. Один з його охоронців зайшов всередину приміщення і оглянув порожній зал. Після цього дали добро заходити в приміщення і самому Захарченкові. Саме коли він увійшов, і пролунав вибух.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси