У Києві затримали небезпечну групу «перевертнів у погонах»

12:52, 23 октября 2018
Поліцейських затримали при отриманні хабара.
У Києві затримали небезпечну групу «перевертнів у погонах»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронні органі викрили організатора злочинної групи «перевертнів в погонах», оперуповноваженого відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у м. Києві, капітана поліції, який вимагав від громадянина України хабар в розмірі 50 тисяч доларів США. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму Facebook.

За вказану суму зловмисник обіцяв не реєструвати останній додатковий епізод за ст. 306 КК України та не ініціювати питання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки в даний час щодо цього громадянина слідчим відділом Подільського УП ГУ НП в м. Києві проводиться досудове розслідування за ст. 311 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів».

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій у подальшому встановлено, що організатор М. до своєї злочинної діяльності залучив ще двох офіцерів поліції — співробітників підрозділів ГУ НП в м. Києві. Обидва правоохоронці входили до складу групи слідчих та мали повноваження на прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні щодо зазначеного громадянина України.

Двоє вищевказаних офіцерів поліції, діючи в інтересах організатора злочинного угрупування М., одержали від посередника всю суму хабара в розмірі 50 тисяч доларів США. Цей факт задокументовано під час проведення НСРД.

Після отримання вказаної суми обох учасників злочинної групи — капітана поліції, старшого слідчого відділу, та лейтенанта, слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Подільського управління поліції ГУ НП у м. Києві, затримано військовими прокурорами Київського гарнізону Центрального регіону України спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції за оперативного супроводження співробітників Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Грошові кошти вилучено, проводяться слідчі та процесуальні дії з метою встановлення місцезнаходження організатора злочинної групи — капітана М. та його затримання.

Щодо всіх фігурантів зазначеної справи готується підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур.  

Крім того, ми писали, що в Одесі на хабарі викрила чиновника Одеської обласного військового комісаріату.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області