У кабінеті київського полісмена виявили 100 тисяч доларів: оголошено підозру

20:45, 30 октября 2018
Слідчі прокуратури провели обшук в кабінеті заступника начальника відділу управління карного розшуку ГУ НП в Києві.
У кабінеті київського полісмена виявили 100 тисяч доларів: оголошено підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Києва оголосила підозру в незаконному збагаченні одному з керівників управління карного розшуку головного управління поліції в Києві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Повідомляється, що слідчі прокуратури разом зі співробітниками внутрішньої безпеки ГУ Нацполіції у Києві провели обшук у службовому кабінеті заступника начальника відділу управління карного розшуку ГУ НП столиці.

Як зазначено у повідомленні, під час обшуку були вилучені кошти на суму понад 104 тисяч доларів. Уточнюється, що із цієї суми тільки 49 тис. доларів мали підтверджені джерела походження. Законність набуття полісменом решти суми жодним чином не підтверджується. Також зазначено, що виявлені кошти не були внесені посадовцем у декларацію про доходи.

Поліцейському оголошено підозру про вчинення злочинів, передбачених ст. 366-1 та ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України. Триває слідство. Суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Зазначається, що санкція ч. 2 ст. 368-2 КК України передбачає покарання в вигляді позбавлення волі терміном від двох до п'яти років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під час обшуку у квартирі екс-замміністра юстиції вилучили гербову печатку Другої Київської державної нотаріальної контори. Також правоохоронці вилучили в екс-замміністра Павла Мороза печатки готелю «Дружба», фірми «Grotkal Holdings Limited» та печатку/штамп прямокутної форми з написами грецькою мовою. Також у квартирі Мороза вилучили аркуші формату А4 з відтисками низки українських компаній, деякі з печатками і записами, схожими на підпис.

Також ми повідомляли про те, що у Києві затримали трьох учасників злочинної групи квартирних аферистівОдним з правопорушників виявився приватний нотаріус, який допомагав злочинцям здійснювати махінації з нерухомістю. Напередодні в межах даного кримінального провадження прокуратура вже повідомила про підозру двом особам за фактом заволодіння за підробленими документами 7 квартирами киян, а також грошовими коштами від їх продажу.

Крім того, в Донецькій області правоохоронці викрили групу шахраїв, які за сприяння банківських працівників привласнювали пенсії жителів окупованих територій: за попередніми оцінками, мова йде про мільйони гривень.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду