Поширював вірус через YouTube: в Миколаєві затримали небезпечного хакера

15:18, 1 ноября 2018
За допомогою шкідливого програмного забезпечення зловмисник отримував доступ до всіх даних із комп'ютера жертви, навіть зображення з веб-камери.
Поширював вірус через YouTube: в Миколаєві затримали небезпечного хакера
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Причорноморського управління Департаменту кіберполіції затримали зловмисника, що за допомогою модифікації вірусної програми отримував доступ до інформації з персональних комп'ютерів громадян. Шкідливе програмне забезпечення злочинець маскував під розважальні комп'ютерні програми. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

У повідомленні зазначено, що зловмисником виявився мешканець Миколаєва. В його оселі правоохоронці провели обшук, під час якого було вилучено ноутбук, за допомогою якого чоловік керував шкідливим програмним забезпеченням. Також співробітниками кіберполіції було виявлено інформацію, що була вкрадена злочинцем через уражені персональні комп'ютери жертв.

Під час слідства було встановлено, що вірусну програму кіберзлочинець поширював за допомогою відеохостингу YouTube. На цьому хостингу чоловік створив декілька каналів, де розміщувалась відеореклама розважальних програм. В описах до відеороликів було розміщене посилання. Після переходу на нього комп'ютер користувача ставав уражений шкідливою програмою. Зловмисник отримував дистанційний доступ до всіх даних із комп'ютера жертви, включаючи можливість дистанційного керування веб-камерою та доступ до зображення з цієї камери.

Повідомляється, що жертвами незаконної діяльності стало щонайменше 50 користувачів. Вилучена у зловмисника техніка була відправлена на комп'ютерно-технічну експертизу. Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-1 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що невідомі «хакнули» сторінку судді у Facebook. Постраждала виконуюча обов’язки голови суду Гребінківського районного суду Полтавської області Леся Федорак. Про це повідомляє прес-служба суду. У повідомленні вказано, що зараз суддя не має доступу до сторінки, тому не несе відповідальності за подальше розміщення інформації на сторінці.

Ще раніше стало відомо, що Служба безпеки України підтвердила нову хакерську атаку російських спецслужб на інформаційно-телекомунікаційні системи держорганів України. Хакери використовували нові зразки шкідливого програмного забезпечення, функціональні можливості якого передбачають віддалене адміністрування процесів операційної системи і копіювання файлів, стеження за діями користувачів, перехоплення паролів.

Також ми повідомляли, що в Швейцарії затримали двох російських хакерів, що готували атаку на Всесвітнє антидопінгове агентство. Стало відомо, що хакери, окрім атаки на лабораторію WADA, планували кібератаки ще на ряд інших закладів. На даний момент триває розслідування.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України