12 тисяч боржників за аліментами оголосили у розшук в Україні

07:45, 9 ноября 2018
Держвиконавці зобов'язані обмежувати виїзд за кордон боржникам по аліментам з заборгованістю понад 4 місяці.
12 тисяч боржників за аліментами оголосили у розшук в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві юстиції Україні повідомили про те, що близько 12 тисяч українців-боржників по виплаті аліментів фактично знаходяться в розшуку, пише «Інтерфакс».

Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко на прес-конференції в четвер у Києві повідомила, що на сьогодні стягнуто 5,3 млн грн у вигляді штрафів від боржників по аліментам.

«Щоб акумулювати питання, пов'язані з недостатньо активними виробництвами, органи Державної виконавчої служби повністю моніторять ситуацію, пов'язану з необхідністю розшуку боржника... Завдяки державним виконавцям було винесено 12 тисяч подань, які направлені до суду, тобто фактично 12 тисяч боржників на сьогодні оголошені в розшук», — сказала вона.

У свою чергу директор департаменту Державної виконавчої служби Олексій Воробйов розповів, що Мін'юст отримав доступ до баз даних Державної прикордонної служби щодо отримання інформації про перетин кордону боржниками по аліментах.

Він нагадав, що згідно із законодавством державні виконавці зобов'язані обмежувати виїзд за кордон боржникам по аліментам із заборгованістю понад 4 місяці.

«В даний час ми працюємо з прикордонною службою, це вже майже реалізовано... До кінця року це вже буде працювати. Мова йде про внесення постанов про обмеження права виїзду за кордон боржникам по аліментам безпосередньо державним виконавцем за допомогою внесення даних до реєстру прикордонної служби», — розповів він.

За словами керівника департаменту, таким чином обмін інформацією відбуватиметься в цифровому режимі.

«Також найближчим часом запрацює електронний обмін інформацією з Національною поліцією щодо виконання постанов виконавців про розшук транспортних засобів боржника і постанов про встановлення боржнику тимчасового обмеження права користування транспортними засобами та зброєю», — повідомив А.Воробйов.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні боржників по аліментам очікує «сюрприз». Тим, хто має заборгованість по аліментам більше трьох місяців, можуть відмовити в субсидії.

Крім того, ми писали, що злісних боржників по аліментам чекають додаткові штрафи. На заборгованість по виплатах більше 1 року буде нараховуватися ще 20% і більше.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя