Керівництво МАУ завдало збитків державі на суму 10 млн грн

10:55, 13 ноября 2018
Правопорушникам погрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.
Керівництво МАУ завдало збитків державі на суму 10 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Службовцям авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а саме — у завданні збитків державі на суму понад 10 млн грн, повідомляє на своїй офіційній сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Установлено, що між ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» та державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» укладено договір про спільну діяльність з технічного обслуговування та ремонту повітряних суден, яку здійснювали працівники МАУ в приміщеннях аеропорту.

На різниці обсягу робіт державі завдано збитків на суму понад 10 мільйонів гривень.

Прокуратура Київської області разом з працівниками ГУ КЗЕ СБУ провела санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження.

Наразі за процесуального керівництва місцевої прокуратури керуючому спільною діяльністю — колишньому віце-президенту авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в особливо великому розмірі) КК України.

Зараз вирішується питання про оголошення підозри іншим співучасникам злочину.

Правопорушникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі співробітникам обласної прокуратури разом з працівниками СБУ вдалось викрити та ліквідувати схему мінімізації податків за рахунок переказів коштів за кордон. Правоохоронці вилучили 18 мільйонів гривень у різній валюті.

Також Генеральна прокуратура України оголосила про підозру у вчиненні злочину голові одного з районних судів Одеської області.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду