Привласнив інформацію з бази даних ДФС: під суд піде колишній посадовець

16:50, 14 ноября 2018
Зловмисник передав данні третій особі.
Привласнив інформацію з бази даних ДФС: під суд піде колишній посадовець
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська місцева прокуратура №7 затвердила та скерувала до Вишгородського райсуду Київської області обвинувальний акт щодо співробітника ГУ ДФС у Київській області, який у травні цього року спільно з іншим співучасником скопіював данні юридичних осіб платників податків та за грошову винагороду передав ці відомості третій особі, передає прес-служба відомства.

Дії службовця, який наразі вже звільнений з посади, кваліфіковано за ч. 3 ст. 362 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що  Дніпровський районний суд міста Києва оголосив обвинувальний вирок колишньому начальнику відділу ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у місті Києві за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Додамо, НАЗК скерувало до суду 5 адмінпротоколів за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій. Встановлено, що несвоєчасно без поважних причин  подали декларації депутати Київської обласної ради та Києво-Святошинської районної ради, старший офіцер Національної гвардії України, а також службовці Головного управління ДФС.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва