Заступник голови Ради та прокурор: НАЗК направило до суду 11 адмінпротоколів

10:45, 7 ноября 2018
Рішення ухвалені на засіданні Національного агентства.
Заступник голови Ради та прокурор: НАЗК направило до суду 11 адмінпротоколів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК направило до суду 11 протоколів про адмінправопорушення: за фактами декларування недостовірної інформації, неповідомлення та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій, передає прес-служба Агентства.

Так, 3 адмінпротоколи складені за результатами перевірки декларацій за 2015-2017 роки народного депутата України, заступника голови Верховної Ради України Оксани Сироїд. Зафіксовано невідповідність задекларованої вартості автомобіля суб’єкта декларування на дату набуття права. Придбання автомобіля здійснювалось на підставі біржового договору (угоди), згідно з яким вартість Suzuki Grand Vitara, який купила Оксана Сироїд у свого цивільного чоловіка, становила 10 гривень. Проте у деклараціях зазначена вартість автомобіля, за яку він був придбаний попереднім власником, а саме: 180 000 гривень.

Зафіксовані правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачені частиною другою статті 172-6 КУпАП.

Стосовно заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе Національне агентство склало 2 протоколи у зв’язку з несвоєчасним поданням повідомлень про суттєві зміни у майновому стані. За результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій суб’єктів декларування встановлено, що заступник міністра несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з отриманням доходу від відчуження Lend Rover Renge Rover 2010 року випуску, а також з набуттям у власність Lend Rover Renge Rover 2013 року випуску.

Не повідомила Національне агентство про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку з придбанням у приватну власність транспортного засобу Honda Accord 2011 року випуску вартістю 150 000 грн прокурор Київської місцевої прокуратури №8 міста Києва Ольга Денисенко.

Крім того, Національне агентство скерувало до суду 5 адмінпротоколів за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій. Встановлено, що несвоєчасно без поважних причин  подали декларації депутати Київської обласної ради та Києво-Святошинської районної ради, старший офіцер Національної гвардії України, а також службовці Головного управління ДФС. Відповідальність за несвоєчасне подання декларації передбачена частиною першою статті 172-6 КУпАП.  

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Національне агентство з питань запобігання корупції розпочне повну перевірку декларацій, зокрема поданої директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою. Рішення про це, а також про результати та продовження таких перевірок прийняті під час засідання Національного агентства.

Крім того, НАЗК ухвалило рішення про початок перевірки декларацій щодо восьми осіб, а також затвердило результати таких перевірок щодо 13-ти суб’єктів декларування.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду