Нардеп та суддя Вищого господарського суду: НАЗК перевіряє декларації чиновників

10:52, 6 ноября 2018
Відповідне рішення було прийнято на останньому засіданні НАЗК.
Нардеп та суддя Вищого господарського суду: НАЗК перевіряє декларації чиновників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК прийняло рішення про початок перевірки декларацій щодо восьми осіб, а також затвердило результати таких перевірок щодо 13-ти суб’єктів декларування, передає прес-служба Агентства.

Рішення про початок відповідних перевірок ухвалені на підставі аналізу звернень правоохоронних органів (щодо 2-х осіб), громадських організацій (щодо 2-х осіб) та фізичних осіб-викривачів (щодо 3-х осіб) про можливе внесення у декларації недостовірних відомостей, які  містили фактичні дані, що можуть бути перевірені.

Так, розпочнуться повні перевірки декларацій, що подані:

- Воліком Іваном Миколайовичем, суддею Вищого господарського суду України, за 2015 рік.

- Кривохатьком Вадимом Вікторовичем, народним депутатом України, за 2016 та 2017 роки.

- Савченком Ігорем Володимировичем, заступником начальника відділу боротьби з незаконним переміщенням наркотиків та зброї управління боротьби з митними правопорушеннями Луганської митниці ДФС, за 2015 рік.

- Сенченком Олександром Олеговичем, головою Новомиргородської районної державної адміністрації Кіровоградської області, за 2015, 2016 та 2017 роки.

- Холодом Євгеном Миколайовичем, першим заступником голови Полтавської обласної ради, за 2017 рік.

- Чернєєвим Сергієм Михайловичем, слідчим слідчого відділу Шевченківського відділення поліції Приморського відділу поліції в м. Одеса ГУНП в Одеській області, за 2017 рік.

- Чубенко Іриною Василівною, начальником відділу аналітичного забезпечення Департаменту кіберполіції Національної поліції України, за 2016 та 2017 роки.

- Ярошенком Валерієм Станіславовичем, заступником Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат), за 2017 рік.

Також на засіданні були прийняті рішення про затвердження результатів здійснення повних перевірок декларацій 13-ти посадовців.  Відповідні перевірки розпочинались за зверненнями громадських організацій. Інформація, вказана у таких зверненнях, про можливе відображення недостовірних відомостей підтвердилась щодо 10-ти посадовців. Щодо інших 3-х посадових осіб відомості не були підтверджені.

Так, результати перевірок декларацій затвердженні щодо:

- Андрієвської Людмили Михайлівни, депутата Прилуцької районної ради Чернігівської області, за 2016 рік.

- Воліка Івана Миколайовича, судді Вищого господарського суду України, за 2015 рік, перед звільненням (01.01.2016 – 06.10.2016) та після звільнення за 2016 рік.

- Гаркавого Анатолія Івановича, голови Старобільської районної державної адміністрації Луганської області, за 2015 та 2016 роки.

- Гоя Анатолія Олександровича, першого заступника прокурора Кіровоградської області, за 2015 рік.

- Зайця Тараса Олександровича, судді Святошинського районного суду міста Києва, за 2015 (виправленої) та 2016 роки.

- Манохи Марії Дмитрівни, начальника управління планування територій Департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації, за 2015 рік.

- Нечипорука Миколи Васильовича, проректора з науково- педагогічної роботи Національного аерокосмічного університету
ім. М.Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", за 2016 рік.

- Попова Дениса В’ячеславовича, депутата Київської міської ради, за 2016 рік.

- Рахуби Андрія Миколайовича, начальника відділу Департаменту податкових та митних експертиз Державної фіскальної служби України, за 2016 рік.

- Тимченка Дмитра Віталійовича, начальника відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, за 2015 та 2016 роки.

- Ткачука Павла Петровича, начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, за 2015 (виправлена) та 2016 роки.

- Швеця Віктора Олександровича, судді Вищого господарського суду України, за 2016 рік.

- Швидкого Віктора Васильовича, першого заступника прокурора Волинської області, за 2015 та 2016 роки.

Крім того, Національне агентство прийняло рішення про подовження на додаткові 30 календарних днів строку повної перевірки декларацій, які були подані:

- Мосійчуком Вадимом Адамовичем, головою Державного агентства резерву України, за 2017 рік.

- Омеляном Володимиром Володимировичем, міністром інфраструктури України, за 2015 рік (виправленої).

В Агентстві нагадали, що проведення повних перевірок розпочинається за інформацією, яка була отримана від фізичних чи юридичних осіб, державних органів влади в листах, зверненнях чи скаргах, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, котрі стосувались конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені, та на підставі статті 50 ЗУ «Про запобігання корупції».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Національне агентство з питань запобігання корупції розпочне повну перевірку декларацій, зокрема поданої директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою. Рішення про це, а також про результати та продовження таких перевірок прийняті під час засідання Національного агентства.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді