На Сумщині покарали двох забудькуватих депутатів

10:35, 6 ноября 2018
Депутатам доведеться заплатити штраф у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
На Сумщині покарали двох забудькуватих депутатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У жовтні цього року Лебединський райсуд Сумської області притягнув до адмінвідповідальності двох депутатів однієї з сільських рад Лебединського району  за несвоєчасне подання без поважних причин декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, що є вчиненням правопорушення, пов'язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена  ч. 1  ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передає прес-служба суду.

Зазначається, що на обох правопорушників було накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

«Протягом десяти місяців 2018 року в провадженні суду перебувало 23 адміністративні матеріали про порушення вимог фінансового контролю суб'єктами декларування. Основною причиною  наявності такої кількості справ даної категорії є недбале ставлення суб'єктів декларування  до свого  обов'язку щодо своєчасного подання щорічної декларації», — зазначив суддя-спікер Лебединського районного суду Сумської області Олександр Чхайло.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК направило до суду 8 протоколів за дії, які містять ознаки адміністративних корупційних порушень. Чотири з них — щодо депутата Луцької міськради, який використовував свої повноваження в приватних інтересах.

Крім того, ми писали, що Україна виконала лише половину рекомендацій щодо боротьби з корупцією. З 26 рекомендацій, затверджених антикорупційною мережею ОЕСР рік тому, було виконано 18.

Також міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, що потрібно вказувати в декларації. Ні заробітну плату, ні пенсію, ні соціальні виплати відображати не потрібно. Цю інформацію управління соціального захисту населення верифікує самостійно.

Додамо, НАЗК запустило систему логічного і арифметичного контролю декларацій чиновників. Система буде визначати доцільність і обґрунтованість проведення повної перевірки конкретної декларації.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва