На Донеччині суд покарав неповнолітнього за крадіжку чужого майна

17:34, 15 ноября 2018
Хлопцю призначено покарання у вигляді 120 годин громадських робіт.
На Донеччині суд покарав неповнолітнього за крадіжку чужого майна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

12 листопада Красноармійський міськрайонний суд Донецької області оголосив вирок Громадянину К., який скоїв правопорушення, передбачене частиною 3 статті 15, частиною 1 статті 185 КК України, передає прес-служба суду.

Під час розгляду справи судом було встановлено, що 13 серпня 2018 року неповнолітній Громадянин К. вирішив вчинити крадіжку чужого майна з супермаркету. Безпосередньо реалізуючи свій злочинний намір, направлений на таємне, умисне викрадення чужого майна, викрав з торговельних стелажів продукти харчування та продовольчі товари на загальну суму 845 гривень 06 копійок.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений винним себе в інкримінованому йому правопорушенні визнав повністю. Представник потерпілого в судових засіданнях участі не брав, в заяві до суду зазначив, що претензій матеріального характеру до обвинуваченого юридична особа не має, покарання просили призначити на розсуд суду.

Суд дійшов висновку, що дії обвинуваченого кваліфіковані вірно, оскільки він вчинив замах на здійснення таємного викрадення чужого майна, але з причин, що не залежали від його волі, не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця.

Суд визнав винним Громадянина К. у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, та призначено йому покарання у вигляді 120 годин громадських робіт у вільний від роботи (навчання) час, визначених органом місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Івано-Франківську правоохоронці затримали трьох членів небезпечної банди шахраїв, котрі збагачувалися на незаконній оцінці майна. Правоохоронці задокументували більше 10 фактів отримання ними неправомірної вигоди. За видачу документів, що посвідчують купівлю-продаж транспортних засобів та за фальсифікацію актів технічного стану транспортних засобів, фігуранти одержали від суб’єктів декларування понад 60 тисяч гривень.

Крім того, у Вінницькій області правоохоронці викрили трьох осіб, які шахрайським шляхом заволоділи продукцією сільськогосподарських товаровиробників на території декількох областей.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси