Зламували банківські термінали: СБУ викрила організоване угруповання

10:17, 20 ноября 2018
Організоване угруповання також займалось виготовленням підроблених грошей.
Зламували банківські термінали: СБУ викрила організоване угруповання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Службі безпеки України вдалось викрити міжрегіональне організоване угруповання, яке викрадало гроші через зламування автоматизованих систем банківських терміналів, передає прес-служба СБУ.

Оперативники Управління СБУ в Харківській області встановили, що до складу угруповання входили деякі мешканці Харкова, Києва та Київської області. Зловмисники підшукували підставних осіб, на яких оформлювали банківські карткові рахунки. З використанням спеціальних технічних засобів ділки спотворювали інформацію про нібито зарахування на вказані рахунки грошей через термінали самообслуговування, а потім знімали готівку в банкоматах.

Також учасники угруповання намагалися налагодити виготовлення підробленої валюти з нанесенням на фальшиві банкноти деяких захисних елементів. 

Правоохоронці затримали двох зловмисників у Кривому Розі під час чергового неправомірного зняття готівки.

У ході санкціонованих слідчих дій у помешканнях учасників групи співробітники спецслужби виявили банківські картки, оформлені на підставних осіб, та обладнання для спотворення роботи банківських терміналів. Також було виявлено друкарське устаткування, кліше, металеві матриці для виготовлення підроблених грошей та зразки саморобних банкнот.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 КК України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.   

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Київська місцева прокуратура №7 спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ викрила групу осіб, які шляхом використання підроблених документів заволоділи нерухомістю громадян і територіальної громади Києва.

Крім того, у Харкові прокуратура направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка, підозрюваного у шахрайстві з нерухомістю.

Додомо, прокуратура Миколаївської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні (ч. 2 ст. 191, ч.3 ст. 191, ч.1 ст. 362, ч.3 ст. 362, ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358  КК України) стосовно колишньої працівниці Казанківського відділення Ощадбанку.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси