Харківська трагедія: від претензій до Зайцевої відмовились троє постраждалих

08:00, 28 ноября 2018
Закон зобов’язує враховувати виплати компенсацій як пом’якшувальну обставину.
Харківська трагедія: від претензій до Зайцевої відмовились троє постраждалих
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Від своїх претензій до Олени Зайцевої, обвинуваченої в смертельній ДТП у Харкові, відмовилася ще одна постраждала – вона стала вже третьою людиною, яка забрала свій позов після отримання компенсації від родичів підсудної. Про це пише «Информатор».

Згідно із законом, грошові виплати потерпілим повинні пом’якшити вирок. Водночас інші постраждалі стверджують, що деякі платежі зафіксовані як благодійні внески, а тому вони не повинні вплинути на рішення суду.

«Якщо потерпілі відмовляються від своїх вимог до Зайцевої – це їхня особиста справа. Мої потерпілі від своїх вимог до Зайцевої не відмовляються. І не готові ось ці перерахування – 50 тисяч благодійної допомоги – розглядати як докази, що пом’якшують провину Зайцевої», – пояснила представник групи потерпілих Лариса Матвєєва.

Водночас адвокат Олени Зайцевої нагадала про те, що закон зобов’язує враховувати виплати компенсацій як пом’якшувальну обставину.

«Якщо є дійсно документація, що підтверджує той чи інший факт щодо особи обвинуваченого, вона судом повинна бути врахована. Це прямо передбачено кримінально-процесуальним кодексом України», – заявила Юлія Козир.

Нагадаємо, 20 листопада в Київському районному суді Харкова відбулося чергове засідання у справі про смертельну дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинуло шестеро людей. Під час слухання були повторно допитані фахівці Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які проводили автотехнічну експертизу.

Експерти відповіли на запитання, чому так і не була встановлена швидкість автомобіля Lexus, за кермом якого перебувала Олена Зайцева. Вони наголосили, що визначити швидкість цього автомобіля на момент аварії зараз неможливо та запевнили, що ця інформація не має жодного значення.

Як відомо, 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у Харкові трапилась смертельна ДТП за участю автомобілів Lexus і Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення позашляховик відлетів на тротуар і влетів у пішоходів, що спричинило смерть шістьох осіб. Автомобілем Lexus керувала 20-річна Олена Зайцева, яку суд взяв під арешт. Водієм Volkswagen Touareg був Геннадій Дронов, якого суд теж узяв під варту.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що нарколога винної в смертельній ДТП в Харкові Зайцевої не знайшли

Крім того, ми писали, що в черговому засіданні у справі Зайцевої та Дронова з'явилися нові подробиці - захист Дронова домагався відведення експертів, але суд відмовив адвокату. 

Також нам стало відомо, про місце в СІЗО, де сидить Зайцева. Камера обвинуваченої обладнана центральним опаленням, водопостачанням, водовідведенням, необхідними меблями, є відокремлений санвузол і телевізор. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області