У Києві арештовано поліцейського, який напав на школярку

17:25, 22 декабря 2018
Правоохоронцю інкримінують вчинення злочину, передбаченого ст. 187 КК України.
У Києві арештовано поліцейського, який напав на школярку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У суботу, 22 грудня, за процесуального керівництва відділу організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими столичного територіального управління ДБР прокуратури міста Києва, Печерським райсудом столиці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави для поліцейського, який із застосуванням ножа вчинив зухвалий розбійний напад на 12-річну дівчинку, передає прес-служба прокуратури Києва.

Розбійний напад стався 20 грудня біля кінотеатру «Тампере». 22-річний працівник правоохоронного органу напав на дівчинку, яка поверталась додому парком. Погрожуючи ножем, поліцейський заволодів мобільним телефоном дитини та намагався втекти, проте його встигли затримати перехожі, які стали свідками нападу.

Для уникнення відповідальності, чоловік марно намагався скористатись своїм статусом поліцейського та службовим посвідченням.

Наразі правоохоронцю інкримінують вчинення злочину, передбаченого ст. 187 КК України (Розбій).

Досудове розслідування триває. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі київського територіального управління ДБР почали розслідувати обставини розбійного нападу на 12-річну дівчинку двома особами, один з яких виявився працівником правоохоронного органу.

Додамо, після резонансного випадку у супермаркеті Харкова, де поліцейський застрелив відвідувача, відкрито друге кримінальне провадження. Якщо в першому йшлося про перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, то в другому — про умисне вбивство.

Крім того, ми писали, що в Одесі правоохоронці обвинувачували місцевого жителя у нападі на їх колегу. Вони стверджували, що чоловік навмисне вдарив жінку-поліцейського, яка виконувала свої обов’язки, в обличчя. Від удару жінка отримала легке тілесне ушкодження. Київський райсуд Одеси визнав чоловіка невинним.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки