Херсонців попередили про небезпечних аферистів: що слід знати

07:10, 30 декабря 2018
Шахраї повідомляють довірливим громадянам про начебто «виграну» ними квартиру для того, щоб видурити кошти.
Херсонців попередили про небезпечних аферистів: що слід знати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вже протягом кількох тижнів жителі Херсона стають жертвами шахраїв, що видурюють із людей кошти нібито за «виграну» ними квартиру у Києві. Про це повідомляє видання Херсонці.

Херсонець Дмитро з дружиною і маленьким сином живуть в однокімнатній квартирі. Родина давно мріяла перебратися в більш просторе житло. Тим паче, що подружжя мріє про другу дитину. Але сімейного бюджету на заповітні квадратні метри не вистачало.

Одного грудневого ранку Дмитро подумав, що йому посміхнулася удача. На телефон прийшло повідомлення. Але не про чергову акцію від магазинів. А привітання з виграшем квартири, ще й в столиці. Нібито чоловік переміг у результаті якогось відбору на терміналах оплати.

Щоб стати щасливим володарем житла, Дмитру пропонувалося зайти на вказаний сайт і ознайомитися з умовами акції. Від щасливчиків було потрібно всього нічого - заплатити 1000 гривень нібито за виписку з держреєстру нерухомості і ще сплатити 1% від вартості квартири - якийсь адміністративний збір.

Підрахувавши, з якою сумою доведеться попрощатись, радісна ейфорія у Дмитра пройшла. Тоді він вирішив ще уточнити всю інформацію, набравши номер, з якого прийшло повідомлення. Але почув у слухавці лише «абонент не може прийняти ваш дзвінок».

Після цього Дмитро вирішив почитати в Інтернеті деталі такої щедрої акції. І виявилося, що вже кілька тижнів українці стають жертвами такої афери - на радощах перераховують гроші шахраям. Ані грошей, ані обіцяних квадратних метрів люди так і не побачили.

Раніше «Судово-юридична газета», що телефонні шахраї в Україні придумують нові схеми обману і вимагання грошей. Вони спокійно користуються своєю безкарністю. Поширеними стали дзвінки «колекторів», які вимагають повернути якийсь неіснуючий борг.

Крім того, ми повідомляли, що у Києві в мікрорайоні Теремки-2 двоє невідомих намагалися проникнути в квартири під приводом безкоштовної установки вікон.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду