Оподаткування вартості подарунків: почав діяти новий порядок

20:42, 17 января 2019
Новий порядок оподаткування подарунків встановлено Законом України від 23.11.2018 №2628.
Оподаткування вартості подарунків: почав діяти новий порядок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні 1 січня 2019 року почав діяти новий порядок оподаткування вартості подарунків. Про це повідомило ГУ ДФС у Сумській області.

«Так, відповідно до п.п,165.1.39  п.165.1  ст.165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) - у частині, що не перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі, не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб. У 2019 році ця сума складає 1043,25 грн на місяць (4173 грн х 25%)», - повідомили у ДФС.

Отже, максимальна вартість подарунка, яка не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, становить 1043,25 грн на місяць. У разі перевищення зазначеної вартості оподаткуванню підлягає різниця.

Новий порядок оподаткування подарунків встановлено Законом України від 23.11.2018 №2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», яким  викладено в новій  редакції п.п. 165.1.39  п.165.1  ст.165 ПКУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державна фіскальна служба України повідомила, що відповідно до п. 179.1 ст. 179 Податкового кодексу України платник податку зобов'язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи у випадках, передбачених розділом IV Кодексу.

Крім того, Державна фіскальна Служба України ввела у дію нові коди бюджетної класифікації ПДФО та військового збору.

Також ми повідомляли, що зміни до Податкового кодексу України, що набули чинності з початку 2019 року. Передбачено, що на запит ДФСУ платники податків протягом 30 календарних днів з дня отримання запиту подають документацію з трансфертного ціноутворення щодо контрольованих операцій, зазначених у запиті.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси