ДБР оголосило підозру запорізькому патрульному у побитті затриманого

20:12, 22 января 2019
Слідчими ДБР до суду направлено клопотання про відсторонення працівника поліції від посади та обрання йому запобіжного заходу.
ДБР оголосило підозру запорізькому патрульному у побитті затриманого
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідувань у Мелітополі оголосили підозру запорізькому патрульному у побитті затриманого. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, сержанту патрульної поліції повідомлено про підозру за частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства). Поліцейського підозрюють у побитті затриманого у райвідділі.

За даними слідства, екіпаж поліції доставив до одного із відділів поліції м. Запоріжжя групу людей після бійки у місцевому кафе. Один із затриманих, котрий не брав участі у бійці, висловлював незадоволення діями поліції. Внаслідок цього, між правоохоронцем та чоловіком виник конфлікт, в ході якого працівник поліції невмотивовано застосував силу до опонента. Постраждалий звернувся із заявою про побиття до теруправління ДБР у Мелітополі.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, внаслідок дій сержанта поліції, постраждалий отримав відкритий перелом кісток носу та струс головного мозку. Дані травми кваліфіковані експертизою як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я. Також слідчими з’ясовано, що з боку даного поліцейського вже були факти застосування сили до затриманих.

Враховуючи той факт, що поліцейський раніше допускав некоректне поводження з громадянами, слідчими Мелітопольського теруправління ДБР направлено до суду клопотання про відсторонення працівника поліції від посади та обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали поліцейського за вимагання неправомірної вигоди.

Крім того, ми писали, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали на хабарі працівницю Головного управління Державної міграційної служби.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки