ДБР розслідує діяльність фіктивних фірм, що перераховували кошти «Опоблоку»

17:00, 23 января 2019
Суд зобов’язав Бюро відкрити кримінальне провадження за ст. 209 КК України.
ДБР розслідує діяльність фіктивних фірм, що перераховували кошти «Опоблоку»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань розпочати кримінальне провадження щодо фіктивних компаній, які жертвували значні кошти для однієї із політичних партій України. Про це у середу, 23 січня, повідомляє видання Bihus.Info.

Як стало відомо, відповідне рішення судом було ухвалене в п’ятницю, 18 січня. ДБР зобов’язали розпочати досудове розслідування за фактом злочину, передбаченого ст. 209 («Легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом») Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що зі скаргою до Шевченківського райсуду звернулись юристи видання Bihus.Info. Мова йде про справу компаній, які переховували пожертви для політичної партії «Опозиційний блок».

В грудні 2018 року Деснянський районний суд Києва визнав фіктивною одну із цих компаній, що пожертвувала політичній силі 1 млн гривень. «Засновницею» фірми виявилась звичайна продавчиня, що за винагороду дозволила зловмисникам використати її паспортні дані. Ознаки фіктивності також були виявлені в інших підприємств, які перерахували для політсили ще 3 млн гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо митника, який «погорів» на хабаріЗа даними слідства, посадовець вимагав і отримав 16800 грн від одного з водіїв, що перетинав кордон на автомобілі марки «Ауді» з іноземними номерами.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР оголосили підозру запорізькому поліцейському у побитті затриманого. Внаслідок дій сержанта поліції постраждалий отримав відкритий перелом кісток носу та струс головного мозку.

Крім того, ми писали, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали на хабарі працівницю Головного управління Державної міграційної служби.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва