Мін’юст оголошує набір на посади державних реєстраторів

13:11, 28 января 2019
Міністерство юстиції України презентувало нову програму підготовки державних реєстраторів та чекає зворотного зв’язку від суспільства.
Мін’юст оголошує набір на посади державних реєстраторів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 січня 2019 року відбулася прес-конференція Міністерства юстиції України «Старт іспитів для реєстраторів як механізм підвищення якості їхньої роботи», де перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова та заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська презентували програму іспитів для осіб, які мають намір стати державними реєстраторами.

За ініціативи Мін’юсту буде проводитися автоматизоване анонімне тестування, яке може пройти будь-яка особа. Іспит запланований у вигляді комп’ютерного тестування. Особа, яка успішно пройде тестування, отримає сертифікат про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації (у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень або у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань).

Прийом заявок почався 25 січня, а закінчиться о 16.00 8 лютого.

Для проходження автоматизованого анонімного тестування фізичні особи, які мають намір здійснювати функції державних реєстраторів, подають до Мін’юсту відповідну заяву та засвідчену особистим підписом копію паспорта громадянина України (копії 1, 2 сторінок, сторінок зі штампами реєстрації місця проживання, а також інших сторінок за наявності інформації, відміток на них). Виходячи із загальних положень щодо засвідчення копій документів, на кожній сторінці копії паспорта потрібно проставляти: 1) відмітку «Згідно з оригіналом»; 2) дату засвідчення копії; 3) особистий підпис особи, яка засвідчує копію, її ініціали та прізвище.

Перше тестування проводитиметься 18 лютого. Заявки можуть бути надіслані поштою або передані безпосередньо у Мін’юст за адресою: Київ, Рильський провулок, 10.

Відповідне оголошення розміщене на сайті Міністерства юстиції.

Іспити проходитимуть раз на місяць. Особа, яка не склала іспит, може спробувати скласти його наступного місяця. Жодних обмежень щодо кількості спроб немає.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді