Напад на голову Кам’янка-Бузького районного суду: подробиці

16:58, 31 января 2019
Відомі імена нападників, що намагалися помститися судді Маркіяну Самсіну.
Напад на голову Кам’янка-Бузького районного суду: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридичній газеті» стали відомі подробиці зухвалого нападу на в.о. голови Кам’янка-Бузького районного суду Львівської області Маркіяна Самсіна, що стався у неділю 27 січня.

Як розповіла виданню помічниця в.о. голови суду Світлана Андрух, 27 січня Маркіян Самсін чекав на вул. І. Франка у місті Кам’янка-Бузька знайомого. Раптом до нього підішли кілька осіб, двох з яких М. Самсін впізнав.

Один з чоловіків є добре відомим у місті – це неодноразово засуджений Кам’янка-Бузьким районним судом, зокрема за крадіжки автівок, Володимир Мураль. Особисто М. Самсін судових рішень відносно В. Мураля, до речі, не виносив. Інший чоловік – його приятель Юрій Бєрданов.

Після нетривалої розмови, зі словами «Ти ще кров’ю не харкав!», Юрій Бєрданов наніс судді удар по нозі та звалив його на землю. Потім зразу кілька чоловіків нанесли голові суду удари ногами по тулубу.

На місце подій була викликана поліція, однак, по незрозумілим причинам, поліцейські не вжили якихось заходів щодо затримання нападників, хоча ті залишалися поряд з місцем побиття судді та нікуди не поспішали.

28 січня М. Самсін вже особисто звернувся до чергової частини місцевого відділу поліції, після чого було розпочато кримінальне провадження по ч. 2 ст. 122 КК (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, вчинене з метою залякування).

Однак станом на 31 січня ніхто з нападників затриманий так і не був, хоч імена двох з них були відомі, що спонукало Вищу раду правосуддя звернутися до Генеральної прокуратури щодо надання інформації про стан досудового розслідування.

Зараз Маркіян Самсін, як повідомила виданню суддя-спікер Кам’янка-Бузького районного суду Уляна Костюк, знаходиться на лікарняному. У судді діагностовано перелом ноги та інші травми.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси