Зухвалий напад на суддю у Львівській області: ВРП звернеться до ГПУ

14:05, 31 января 2019
У результаті інциденту судді було завдано тілесних ушкоджень, зокрема перелом ноги.
Зухвалий напад на суддю у Львівській області: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 31 січня, Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді та виконувача обов’язків голови Кам’янка-Бузького районного суду Львівської області Самсіна Маркіяна Леоновича, яке надійшло до ВРП 30 січня 2019 року, про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя шляхом вчинення проти нього кримінального правопорушення, передає прес-служба ВРП.

Про результати перевірки повідомлення поінформував доповідач з цього питання, член Вищої ради правосуддя Анатолій Мірошниченко. Під час перевірки встановлено, що 27 січня 2019 року в місті Кам’янка-Бузька Львівської області на суддю було скоєно напад групою осіб, серед яких була і раніше знайома судді неодноразово судима Кам’янка-Бузьким районним судом особа. Судді було завдано тілесних ушкоджень, зокрема перелом ноги.

На місці події правопорушників затримано не було. Суддю доставлено до Кам’янка-Бузької Центральної районної лікарні, де йому надано медичну допомогу.

28 січня 2019 року суддя Самсін М.Л. звернувся до чергової частини Кам’янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області із письмовою заявою про вчинення щодо нього кримінального правопорушення. Того самого дня вказане кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування, повідомив Анатолій Мірошниченко.

«Із матеріалів перевірки вбачається, що цей акт насильства стосовно судді може бути пов’язаний із його професійною діяльністю. Випадок кричущий і, на мій погляд, є підстави для вжиття заходів з метою забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя», – підсумував Анатолій Мірошниченко.

Враховуючи наведене, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про досудове розслідування та розкриття злочину у кримінальному провадженні від 28 січня 2019 року.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що харківській судді погрожують облити кислотою. Про погрози на свою адресу Надія Бартош негайно повідомила до Вищої ради правосуддя. 

Крім того, ВРП розглянула повідомлення Харківського апеляційного адмінсуду про втручання у діяльність судді.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді