Начальник сектора одного з митних постів погорів на хабарі

12:44, 6 февраля 2019
Правоохоронці затримали посадовця під час отримання хабара.
Начальник сектора одного з митних постів погорів на хабарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітникам СБУ спільно з прокуратурою Одеської області вдалося викрити на систематичному одержанні хабарів начальника сектора одного із митних постів регіону, повідомляє прес-служба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив схему отримання неправомірної вигоди за безперешкодне митне оформлення автомобілів на іноземній реєстрації у режимі так званого «тимчасового ввезення». Вартість «послуг» зловмисника стартувала від трьохсот американських доларів за кожен транспортний засіб.

Правоохоронці затримали посадовця на робочому місці під час отримання чергового хабара у розмірі шестисот доларів США за розмитнення двох автомобілів.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення митнику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та можливу причетність інших посадовців митного органу до протиправної діяльності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження Управління СБУ у Хмельницькій області, затримали начальника слідчого відділу одного з відділень Нацполіції у Рівненській області, який  вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 800 доларів США.

Також слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам Управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники Управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» від суб’єктів господарювання

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду