Правоохоронці затримали на хабарі керівника Донецького облавтодору

13:16, 11 января 2019
Посадовця спіймали на хабарі в 300 тисяч гривень.
Правоохоронці затримали на хабарі керівника Донецького облавтодору
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Оперативники Управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» від суб’єктів господарювання. Про це повідомляє прес-служба поліції.

Прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За результатами проведення слідчо-оперативних заходів поліція встановила, що між товариством та Державним підприємством «Донецький облавтодор» було укладено договір на поставку бітуму на загальну суму 5 мільйонів гривень. У подальшому керівник державного підприємства висунув директору комерційної структури вимогу щодо проведення з ним розрахунків за виконані по договору роботи.

Так, підприємець повинен надати керівнику держпідприємства 350 тисяч гривень за перерахування коштів за поставлену продукцію.

Відомо про декілька фактів одержання неправомірної вигоди. Загалом посадовець отримав 300 тисяч гривень. Кошти вже вилучені. Зараз вирішується питання його затримання в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Дніпрі співробітники Управління захисту економіки затримали двох чиновників, які за хабар видавали дозвільні документи на розміщення об'єктів торгівлі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва