Справа Вишинського: суд прийняв нове рішення

15:12, 11 февраля 2019
Підозрюваному продовжено строк тримання під вартою.
Справа Вишинського: суд прийняв нове рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 8 лютого слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Гонтарем Д. О. розглянуто клопотання прокурора відділу прокуратури АР Крим (з місцем дислокації в Херсоні) про продовження строку тримання під вартою щодо головного редактора інформаційного агентства «РИА «Новости Украина». Про це повідомляє прес-служба суду.

«Як було зазначено раніше, з матеріалів вбачається, що метою діяльності підозрюваного була підривна діяльність проти України у вигляді системного наповнення медіапростору інформаційними та аналітичними матеріалами, що відповідають зовнішньополітичним інтересам Російської Федерації; забезпечення інформаційної підтримки зовнішньополітичної діяльності президента та уряду Російської Федерації в Україні; інформування української діаспори в країнах Європи, Азії та Америки про зовнішню політику Російської Федерації в українському контексті; інформаційне забезпечення зовнішньополітичних ініціатив Російської Федерації в Україні.

Таким чином, ця особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, спрямоване на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

Ухвалою слідчого судді від 8 лютого 2019 року клопотання прокурора було задоволене, строк тримання підозрюваного під вартою продовжено до 8 квітня 2019 року включно», — йдеться у повідомленні суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявляв, що відомство завершило розслідування кримінального провадження стосовно директора «РІА Новини Україна» Кирила Вишинського, який підозрюється в державній зраді.

Крім того, прокуратура АР Крим і Служба безпеки України перейшли до «активної фази знешкодження антиукраїнської діяльності» чергової російської медіаструктури «РІА «Новини-Україна».

Також нам стало відомо, що керівник РІА «Новини України» відмовився від українського паспорта.

Додамо, 25 січня колегія суддів першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду ухвалила судове рішення, яким задовольнила клопотання керівника «РИА «Новости Украина» Кирила Вишинського, котрий перебуває під вартою в державній установі «Херсонський слідчий ізолятор», про його безпосередню участь у судовому засіданні в суді касаційної інстанції.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси