Справа Вишинського: ККС ВС переніс розгляд касаційної скарги

17:14, 25 января 2019
Суд розгляне справу 20 березня.
Справа Вишинського: ККС ВС переніс розгляд касаційної скарги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 25 січня, колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду ухвалила судове рішення, яким задовольнила клопотання керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, котрий перебуває під вартою в Державній установі «Херсонський слідчий ізолятор», про його безпосередню участь у судовому засіданні в суді касаційної інстанції, передає прес-служба ВС.

У зв’язку з цим розгляд справи за касаційною скаргою адвокатів К. Вишинського на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 28 травня 2018 року та ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 5 червня 2018 року про відмову у відкритті апеляційного провадження перенесено на 20 березня 2019 року. Цього дня К. Вишинський має бути доставлений до суду касаційної інстанції з ДУ «Херсонський слідчий ізолятор».

У ВС нагадали, що 28 травня 2018 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ухвалив судове рішення про відмову у відкритті провадження за скаргою на затримання К. Вишинського, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Апеляційний суд Херсонської області відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвокатів К. Вишинського на згадану ухвалу від 28 травня 2018 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявляв, що відомство завершило розслідування кримінального провадження стосовно директора «РІА Новини Україна» Кирила Вишинського, який підозрюється в державній зраді.

Крім того, прокуратура АР Крим і Служба безпеки України (СБУ) перейшли до «активної фази знешкодження антиукраїнської діяльності» чергової російської медіаструктури РІА «Новини-Україна».

Також нам стало відомо, що керівник РІА «Новини України» відмовився від українського паспорта.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді