Видурили у пенсіонерки всі заощадження: у Києві затримали зухвалих шахраїв

14:52, 18 февраля 2019
Зловмисники «працювали» уп’ятьох.
Видурили у пенсіонерки всі заощадження: у Києві затримали зухвалих шахраїв
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві правоохоронним органам вдалося затримати групу шахраїв, які видурили у пенсіонерки близько 13000 гривень та 7000 доларів США. Про це передає перс-служба столичної поліції.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Дніпровського управління поліції Андрій Пасічник, біля супермаркету зловмисники підшукали жертву, якій запропонували участь в акції, яка нібито передбачає розіграш призу або сертифікату на купівлю продуктів. У цей момент до чоловіків та учасниці акції приєдналася інша жінка, яка вдавала з себе одну із переможниць, аби підтвердити правдивість конкурсу. 

«Зловмисники передали бабусі сертифікат, але повідомили, що за участь в акції необхідно заплатити певну суму. Коли жінка погодилася, вони попросили показати гроші, аби наче впевнитися в їх існуванні. Тож пенсіонерка винесла із квартири всі заощадження, а це близько 13000 гривень та 7000 доларів США, і передала гроші шахраям», — повідомив правоохоронець.

Коли учасниця отямилася, то побачила у конверті лише сувенірні купюри, а зловмисники зникли. Вони намагалися втекти, однак на вулиці Андрія Малишка правоохоронці їх наздогнали та доставили до управління поліції.

«Фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. До складу групи входили п’ятеро осіб: двоє жінок — 1980 та 1991 років народження, та троє чоловіків — 1971 та 1989  років народження. Усі вони — жителі тимчасово окупованої території, а на даний час мешкають у столичному хостелі»,  — додав Андрій Пасічник.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.  Затриманим оголошено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Харківська місцева прокуратура №4 направила до Московського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка, підозрюваного у шахрайстві з нерухомістю.

Крім того, у Києві зловмисники скористалися відсутністю господаря та спробували переоформити право власності на його житло. Завдяки пильності нотаріуса їм не вдалося провернути оборудку із квартирами. За даним фактом розпочаті кримінальні провадження.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва