Намагався підірвати багатоповерхівку у Миколаєві: з’явилися нові подробиці

13:25, 18 февраля 2019
Суд обрав підозрюваному запобіжний захід.
Намагався підірвати багатоповерхівку у Миколаєві: з’явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 15 лютого, Ленінський районний суд м. Миколаєва обрав запобіжний захід чоловіку, якого підозрюють у замаху на вбивство двох і більше осіб (частина друга статті 15, пункт перший частини другої статті 115 Кримінального кодексу України). Про це передає прес-служба суду.

За версією слідства, 13 лютого 2019 року о 13:00 підозрюваний у стані алкогольного сп’яніння знаходився за місцем свого постійного проживання, в одній з квартир, що розташована на п’ятому поверсі будинку №93 по вул. Новобузькій в м. Миколаєві. Після конфлікту між ним та його дружиною він вирішив вкоротити собі віку.

Реалізувати свій намір він вирішив, пустивши в квартиру природний газ, який подається до квартири по системі газопостачання, при чому він усвідомлював, що проживає на п’ятому поверсі дев’ятиповерхового будинку і більшість мешканців цього будинку перебуває вдома.

Реалізуючи свій намір, чоловік перерізав ножем шланг газопроводу, яким підведено газ від газової труби до плити, в наслідок чого сталася розгерметизація системи газопостачання квартири, що призвело до заповнення приміщення квартири газом та утворення вибухонебезпечної газоповітряної суміші.

Однак оперативно спрацювали працівники поліції та аварійної служби ПАТ «Миколаївгаз», які своєчасно відреагували на повідомлення, встановили місце проживання підозрюваного та відключили подачу газу до будинку, після чого затримали підозрюваного.

«Розглянувши клопотання, суд обрав стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Розмір застави складає 192 210 грн. Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що невідомі намагалися підпалити «Світ оптики» на вулиці Міцкевича, 34, що у центрі Рівного.

Крім того, в Черкаській області невідомі підірвали банкомат, який знаходився у приміщенні сільської ради.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки