Українці не довіряють судам: результати нового опитування

16:55, 20 февраля 2019
Більшість громадян України не довіряють владі, судам та новоствореним антикорупційним органам.
Українці не довіряють судам: результати нового опитування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українці не довіряють ані владі, ані судам, ані новоствореним антикорупційним органам. Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова.

Соціологічне опитування проходило з 7 по 14 лютого в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Було опитано 2016 респондентів віком від 18 років.

Так, у п’ятірці лідерів, яким найбільше не довіряють українці, — державний апарат/чиновники і ЗМІ Росії (їм не довіряють по 83%), Верховна Рада (82%), судова система (78%), політичні партії (77%), уряд і комерційні банки (по 75%).

Крім того, високий рівень недовіри громадян мають Президент (71%), прокуратура (70%), Нацбанк (68%), Верховний Суд (65%), САП (65%), НАБУ (64%), Нацагентство з питань запобігання корупції (64%), Антикорупційний суд (62%), Конституційний Суд (62%) та профспілки (58%).

При цьому довіру громадяни найчастіше висловлюють волонтерським організаціям (67% опитаних), Збройним силам (62%), Держслужбі з надзвичайних ситуацій (61%), церкві (61%), добровольчим батальйонам (57%).

До інституцій, яким довіра висловлюються частіше, ніж недовіра, відносяться також Державна прикордонна служба (їй довіряють 52% опитаних, не довіряють — 36%), Нацгвардія (відповідно 50% і 38%), ЗМІ України (відповідно 49% і 43%) та громадські організації (відповідно 45% і 41%).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що міністр юстиції Павло Петренко назвав статистику виконання судових рішень.

Крім того, проводилося соціологічне опитування для з'ясування кількості українців, які подорожують за кордон.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду