Десять ударів ножем: дівчину-підлітка зарізали на Харківщині

23:05, 4 марта 2019
Правоохоронці затримали 16-річного хлопця, причетного до скоєння злочину.
Десять ударів ножем: дівчину-підлітка зарізали на Харківщині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 березня о 19:03 до Холодногірського відділу поліції надійшло повідомлення від перехожого про те, що на вулиці Набережній лежить дівчина зі слідами крові.

На місці події слідчо-оперативна група виявила тіло 14-річної харків’янки з численними ножовими пораненнями.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України 16-річного хлопця, причетного до скоєння злочину.

Поліцейські з’ясували, що між правопорушником та загиблою раніше були стосунки. Юнак призначив колишній дівчині зустріч. Між ними виник конфлікт через її нові стосунки. Він завдав дівчині близько 10 ударів ножем по різних частинах тіла, після чого забрав її телефон та втік. Хлопець переховувався у товариша вдома.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за п. 4, 6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно із санкцією статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. На даний час вживаються першочергові слідчі і розшукові дії щодо встановлення свідків та очевидців події.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Житомирщині син зарізав власну матір. Свою вину затриманий визнав, однак чітко пояснити скоєне не може. Усі обставини та причини, що призвели до трагедії, з’ясовуються у рамках кримінального провадження.

Також на Борщівщині сварка між подружжям завершилася реанімаційним відділенням для обох. За попередніми даними, під час сварки чоловік завдав близько двадцяти ударів ножем дружині в живіт, грудну клітку, передпліччя і проникаючий в селезінку. Приблизно стільки ж разів він встиг вдарити себе.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області