Катування в’язнів у Бердянській колонії: за справу взялося ДБР

16:13, 11 марта 2019
Бюро розслідує можливі факти зловживань службовими особами.
Катування в’язнів у Бердянській колонії: за справу взялося ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Мелітополі, проводять досудове розслідування за заявами представників ГО «Альянс української єдності» стосовно можливих зловживань з боку службових осіб Бердянської виправної колонії №77. Про це передає прес-служба Бюро.

26 лютого 2019 року слідчі ДБР розпочали досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127 ч. 2 (катування групою осіб), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища) Кримінального кодексу України.

Слідчими ДБР перевіряються усі повідомлення заявників відносно конкретних осіб, що утримуються у пенітенціарній установі. Втім, в інтересах слідства отримана інформація наразі не підлягає розголошенню.

Зазначимо, що у деяких ЗМІ та соцмережах поширюється інформація щодо нібито участі керівника теруправління ДБР у Мелітополі Дениса Кермана у проведенні перевірки дотримання законності у Бердянській виправній колонії №77. За повідомленнями у ЗМІ, перевірка не виявила жодних порушень. Наголошуємо, вказана інформація не відповідає дійсності, оскільки Державне бюро розслідувань не наділене повноваженнями проведення подібних перевірок, тому керівник теруправління участі у подібних заходах не брав. Повноваження теруправління ДБР полягають у проведенні досудових розслідувань у межах своєї підслідності.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Мелітополі, перевірять усі факти можливих зловживань посадовцями Бердянської виправної колонії №77 та просять осіб, постраждалих від таких дій, надавати до теруправління інформацію щодо можливих скоєних злочинів. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що керівництво Одеського СІЗО займалося здирництвом з ув'язнених та їх родичів.

Додамо, слідчі Львівського теруправління ДБР задокументували факт вимагання та одержання інспектором прикордонної служби Мукачівського прикордонного загону неправомірної вигоди у сумі 1300 доларів США.

Крім того, Державне бюро розслідувань проведе перевірку дій слідчого ДБР, щодо якого складено протокол про адміністративне правопорушення за керування автомобілем у нетверезому стані.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки