Збували наркотики: на Луганщині затримали зухвалих поліцейських

12:55, 21 марта 2019
Копів затримали під час отримання неправомірної вигоди.
Збували наркотики: на Луганщині затримали зухвалих поліцейських
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Луганській області слідчі Державного бюро розслідувань затримали оперативного уповноваженого управління захисту економіки в Луганській області департаменту захисту економіки Національної поліції України та працівника Лисичанського відділу поліції під час одержання 20 тисяч гривень. Про це передає прес-служба Бюро.

Затримання відбувалося за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводу головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю головного управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях.

Правоохоронців затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергового отримання неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч гривень.

За попередньою інформацією, працівники поліції через посередника налагодили збут особливо небезпечного наркотичного засобу під сленговою назвою «сіль». Спочатку майбутніх «клієнтів» пригощали наркотичними засобами безкоштовно, а згодом, після звикання, наркотичні речовини збували їм за гроші. Продавець-посередник інформував правоохоронців по те, що «клієнт» з наркотиками. Після цього поліцейські вимагали у покупця наркотичних засобів 20 тисяч гривень за непритягнення його до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків. 

Слідчі ДБР вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР затримали начальника відділу СБУ та його підлеглого на вимаганні $110 тисяч.

Також відомо, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, за оперативного супроводу департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції в Полтавській області та процесуального керівництва Генеральної прокуратури України затримали двох оперуповноважених одного з районних відділів поліції за вимагання та отримання 10 тис. грн від місцевого мешканця.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва