ДБР затримало начальника відділу СБУ та його підлеглого на вимаганні $110 тисяч

15:30, 14 марта 2019
Вказані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України.
ДБР затримало начальника відділу СБУ та його підлеглого на вимаганні $110 тисяч
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Головної військової прокуратури та оперативного супроводу управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України викрито начальника відділу СБУ, його підлеглого та двох цивільних осіб, які вимагали у громадянина України грошові кошти у сумі 110 тисяч доларів США, що за курсом НБУ становить 3 044 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

«У ході досудового розслідування попередньо встановлено, що працівники СБУ вимагали гроші у громадянина за уникнення кримінального переслідування та непозбавлення громадянства України», — сказано у повідомленні.

Повідомляється, що працівників СБУ та двох цивільних затримали під час отримання другої частини траншу в сумі $10 тисяч. Першу частину в розмірі $40 тисяч підозрювані отримали раніше.

У повідомленні підкреслили, що вказані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України, предмет злочину вилучено. Слідчі дії тривають.

«Затриманим готується повідомлення про підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою осіб (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України)»,  сказано у повідомленні. У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що працівники військової прокуратури затримали при отриманні першої частини неправомірної вигоди главу міськради міста Верховцеве у Дніпропетровській області. Мер вимагав у місцевого бізнесмена хабар у 30 тисяч доларів США.

Крім того, ми писали, що у Харківській області працівник моргу вимагав гроші у родичів померлої жінки за видачу тіла. Чоловік вимагав 3 тисячі гривень від родичів бабусі. За ці гроші він обіцяв швидко і безперешкодно оформити довідку про причину смерті і видати тіло для поховання.

Також нам стало відомо, що у місті Гайсин Вінницької області поліцейські провели операцію із затримання кримінального авторитета на прізвисько Льоха Гайсинський і його спільників. Зловмисники вимагали близько 2000 доларів у місцевого підприємця.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва