Отримали 7 тисяч доларів хабара: у Харкові затримали двох оперуповноважених

20:26, 28 марта 2019
Поліцейські вимагали кошти у мешканця Харкова.
Отримали 7 тисяч доларів хабара: у Харкові затримали двох оперуповноважених
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, затримали двох оперуповноважених кримінальної поліції Слобідського відділу поліції у ГУ Нацполіції у Харківській області під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 7 тисяч доларів США. Про це передає прес-служба Бюро.

Затримання відбувалося за оперативного супроводу головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Харківській області та Харківського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону Об'єднаних сил.

За попередньою інформацією, майор та старший лейтенант Слобідського відділу поліції вимагали 7 тисяч доларів США у мешканця Харкова, обіцяючи знищити матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, які проводилися відносно його родича. Це допомогло б чоловіку уникнути кримінальної відповідальності за збут та зберіганням наркотичних засобів (ст. 307, 309 Кримінального кодексу України).

Слідчі теруправління ДБР затримали обох правоохоронців після одержання обумовленої суми неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Вирішується питання повідомлення поліцейським про підозру в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР затримали начальника відділу СБУ та його підлеглого на вимаганні $110 тисяч.

Також відомо, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, за оперативного супроводу департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції в Полтавській області та процесуального керівництва Генеральної прокуратури України затримали двох оперуповноважених одного з районних відділів поліції за вимагання та отримання 10 тис. грн від місцевого мешканця.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді