15 тисяч за відстрочку від призову: обрано запобіжний захід заступнику військового комісара

19:42, 2 апреля 2019
Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.
15 тисяч за відстрочку від призову: обрано запобіжний захід заступнику військового комісара
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту заступнику військового комісара одного із районних військових комісаріатів Хмельницької області, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди, вчинене особою, яка займає відповідальне становище). Про це повідомляє прес-служба суду.

«Чоловік підозрюється в тому, що, перебуваючи на посаді заступника військового комісара — начальника відділу одного із районних військових комісаріатів, будучи службовою особою, вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 15 000 грн за вирішення питання щодо вістрочки від призову на військову службу», — йдеться у повідомленні.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний має на утриманні трьох малолітніх та одну неповнолітню дитину, позитивно характеризується, є учасником бойових дій та має захворювання.

Санкція частини третьої статті 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області викрили факт вимагання та отримання коштів заступником Новоушицького районного військового комісара від призовника.

Крім того, ми писали, що слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, затримали двох оперуповноважених кримінальної поліції Слобідського відділу поліції у ГУ Нацполіції у Харківській області під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 7 тисяч доларів США.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси