Президент України підписав Кодекс з процедур банкрутства

13:57, 15 апреля 2019
Кодекс вступить в силу через півроку після офіційної публікації.
Президент України підписав Кодекс з процедур банкрутства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

15 квітня 2019 року на зустрічі з представниками українського та іноземного бізнесу Президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав Кодекс з процедур банкрутства.

Відповідний законопроект №8060 було ухвалено Верховною Радою ще 18 жовтня 2018 року. За це проголосували 237 народних депутатів. Законодавчий документ також отримав підтримку з боку експертів Міжнародного валютного фонду та Світового Банку.

На відміну від нині чинного Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», новий Кодекс вводить інститут банкрутства фізичних осіб, а також докладно регламентує діяльність арбітражних керуючих як ключових фігур у процедурах банкрутства, визначає електронний аукціон єдиним методом продажу майна боржника.

Положення Кодексу набувають законної сили через півроку після офіційної публікації. За цей час Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерство юстиції мають розробити усі необхідні підзаконні акти, зокрема порядок реалізації майна боржників-банкрутів та адміністрування електронної торгової системи.

«Судово-юридична газета» вже писала, що прийняття Кодексу з процедур банкрутства стане тільки початком шляху формування окремого процесуального законодавства у цій сфері.

Також ми повідомляли, що невведення Кодексу в дію гальмує створення єдиного професійного об'єднання арбітражних керуючих.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва