Намагалися переправити за кордон судимих: під Рівним затримали зухвалу банду

18:25, 25 апреля 2019
Затримано трьох чоловіків, які організували канал нелегальної міграції.
Намагалися переправити за кордон судимих: під Рівним затримали зухвалу банду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Оперативники відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, спільно зі слідчими слідчого управління Нацполіції області, за участі працівників обласного УСБУ затримали трьох жителів області, які організували канал нелегальної міграції. Про це повідомляє прес-служба поліції.

25 квітня правоохоронці затримали одного організатора та двох провідників у прикордонній смузі, у Зарічненському районі, коли вони намагалися переправити двох раніше судимих чоловіків до сусідньої країни.

Серед організаторів — колишній працівник прикордонної служби та посадовець Управління водного господарства Рівненської області.

Їхніми клієнтами ставали особи, які намагалися уникнути кримінальної відповідальності за вчинені злочини на території України. Вартість таких послуг становила 600 доларів США за кожного мігранта.

Трьох чоловіків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Головного управління Нацполіції області готують матеріали для повідомлення їм про підозру за вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За це вони можуть понести покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Борисполі затримали небезпечного росіянина, якого шукав Інтерпол.

Крім цього, у Києві викрили зухвалу шахрайську схему, завдяки якої зловмисники змогли «заробити» 10 мільйонів.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді