Вбивство відомого ювеліра: у справі з’явилися нові подробиці

15:29, 2 мая 2019
Пістолет знайшли у службовому автомобілі.
Вбивство відомого ювеліра: у справі з’явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом крадіжки працівником поліції охорони пістолета з місця вчинення вбивства власника ювелірного бізнесу. Про це передає офіційний сайт Бюро.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 березня 2019 року працівник управління поліції охорони в Києві разом зі своїм напарником прибув за викликом на місце скоєння злочину. Підійшовши до автомобіля марки «Мерседес», інспектори виявили на водійському сидінні невідомого чоловіка, який перебував без ознак життя. У подальшому співробітник поліції охорони побачив у кишені переднього пасажирського сидіння автомобіля пістолет марки «Форт-12Р» калібру 9 мм і поклав його до кишені своєї куртки. Згодом поліцейський залишив його в салоні службового автомобіля.

У ході проведення огляду службового автомобіля працівників поліції було виявлено та вилучено зазначений пістолет. Також із метою дослідження відеозаписів вилучили відеореєстратор, що знаходився в автомобілі поліції. Працівник поліції, який був зобов’язаний забезпечувати охорону місця події, недоторканість обстановки, збереження слідів і речових доказів, грубо порушив вимоги чинного законодавства. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна)»,  йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини підозрюваного, який вчинив крадіжку з місця вбивства, йому загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР з’ясовує обставини інциденту, який стався у Сумах, де в поліцейському автомобілі загинула людина.

Крім того, слідчі теруправління ДБР, розташованого у Львові, з’ясовують обставини аварії за участі курсанта Львівського державного інституту внутрішніх справ. На автодорозі у Сколівському районі Львівської області, керуючи приватним автомобілем, курсант здійснив наїзд на двох пішоходів.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді